Ara és demà: Valoració Assemblea Oberta 1 de febrer

dimarts, 18 de febrer del 2014

Antecedents

Juny 2012, la 6a assemblea d’EUiA acorda que la nova direcció impulsarà un nou espai polític a Catalunya.

Novembre 2012, a les eleccions autonòmiques al parlament de Catalunya la CUP consolida un espai d’esquerres independentista, jove i combatiu.

Gener 2013, jornades Colpegem Juntes on es proposa establir un marc de coordinació de lluites i marees.

Abril 2013, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres presenten al “Singular” de TV3 el manifest per un Procés Constituent.

Abril 2013, ICV a la seva X Assemblea Nacional, proposa impulsar un nou subjecte polític a Catalunya.

Novembre i desembre 2013, campanya Aturem els pressupostos facilitada a través de la FAVB i ConFAVV

Novembre del 2013, crida a l’anomenada Trobada d’Unitat Popular (TUP).

Desembre del 2013, Assemblea General pel Procés Constituent.

1 de febrer 2014, “Ara és demà” Assamblea Oberta impulsada per ICV-EUiA per avançar cap a aquest Nou Espai/ Subjecte Polític.

Crec que és important tenir presents totes aquestes experiències per partir de l’anàlisi que la situació requereix i així ho demana i explicita la gent de base i de l’entorn dels diferents projectes perquè es generin noves confluències que permetin algunes victòries de cara als atacs de les polítiques de dretes i neoliberals.

Hi ha un sentiment i anàlisi compartit que cadascú per separat no té prou força per encarar els objectius que la situació ens demana.

D’aquest anàlisi no tothom en treu les mateixes conclusions ja que la tendència natural és a demanar a la resta d’espais que es sumin a algun projecte ja molt tancat o amb poca capacitat de presa de decisió per part dels altres actors.


Els previs

La participació a la trobada “Ara és demà” ha estat impressionant, doblant les previsions a 2 dies abans de l’assemblea. La plataforma web, amb els documents col·laboratius i la imatge desvinculada de les campanyes electorals i corporatives han estat un encert. Sobre la gestió de la inscripció considero que 1/ s’hagués hagutd’intentar donar cabuda a aquesta afluència massiva de gent, afegint altres espais, el 2/ deixar oberta la inscripció per poder enviar les conclusions i futures convocatòries a una BDD, qui té accés a aquesta BDD? i enviar un correu informant de les condicions del debat degut a la gran afluència de gent. Mai tancar les inscripcions i desmobilitzar a la gent perquè “ja som masses”. 3/ unificar els llocs de presa de decisions i la participació de gent de fora de la coalició en la mateixa organització i dinamització: direcció, responsables orgànics, activistes i tècnics.


Metodologia

Va funcionar molt bé el debat, la gent va poder compartir impressions i palpar una nova manera de reflexionar i fer propostes tant per l’acció com més estratègiques a nivell del nou espai que volem construir.

1/ un encert la distribució dels grups tot i les dificultats sonores que poden millorar. En futures assemblees es pot buscar la manera de que hi hagi un temps per intercanviar reflexions entre els subgrups de 10 dins de cada gran grup.

2/ cal dominar i equilibrar el temps que dediquem a la reflexió i al debat col·lectiu amb l’escenari central. En el cas de l’1 de febrer, 2h reflexió 3h escenari central. El control del temps de les intervencions centrals va ser totalment deficitari, trencant la dinàmica i expectativa que s’havia generat amb la reflexió col·lectiva.

3/ les intervencions a l’escenari central haurien d’anar en la línia de respondre o interpel·lar amb les preguntes o temes que el conjunt està treballant.

4/ es va trencar el fil conductor entre la reflexió col·lectiva i les conclusions, degut al temps, les llargues intervencions i les actuacions musicals entre mig.

5/ les conclusions in situ cal que donin resposta a allò sobre el qual la gent ha estat reflexionant, sintètic i concís. No em van semblar que acabessin de respondre a les preguntes inicials. Veig que a la web ja hi ha alguns resums més centrats en donar resposta a les preguntes. També crec que s’haguessin hagut de plantejar els diferents escenaris de futur per aquest nou espai, encara que no decidíssim per quin ens decantàvem.


Perspectives de futur

1/ el grup promotor el qual s’ha decidit formar cal que sigui permeable, transparent i de conscens, amb la participació de tothom que hi vulgui participar.

2/ cal en futures sessions ajustar les preguntes i les respostes perquè permetin al grup promotor fer propostes concretes que el conjunt pugui modificar i aprovar.



HO COMPLETEM amb altres valoracions:




També podem afegir els enllaços al pad públic i a les conclusions  D'ARA ES DEMA

                                                                                                    

 
Àmbit de Reflexió Participació Acció d'EUIA - by Templates para novo blogger